Videk je nosil le rabljena oblačila, srajčico, ki mu je celo razpadla, saj je bil iz družine, ki si ni mogla privoščiti novih oblačil. Mi želimo, da bi vsi otroci, ne glede na socialni status družine lahko nosili lepa oblačila, četudi rabljena. Ker otroci večino oblačil hitro preraste, želimo biti tisti, ki pomagajo pri posredovanju. Vidku so v pravljici živali spletle novo srajčico, saj jim je ves čas izkazoval skrb, in so se mu na tak način zahvalile. Mi se želimo zahvaliti naravi na takšen način, da postanemo posredniki rabljenih oblačil, opreme in obutve.

Ideja komisijske trgovine se je porodila, ko se je pri nas nabralo ogromno otroških oblačil. Veliko jih je bilo le redko nošenih, večina pa kljub nošenju lepo ohranjena. Nabralo se je tudi veliko igrač, knjig in podobnega, kar je otrok že prerasel. Ob zavedanju, da je v veliko družinah podobna situacija, smo želeli ponuditi pomoč pri prodaji le-teh. Prodaja zna biti zamudna, saj je potrebno vsa oblačila fotografirat, se dogovarjati za prevzem ali nesti na pošto. Za starše v časovni stiski, pa je to še toliko bolj obremenjujoče.

Naša želja je ponuditi pregledno spletno trgovino, ki mladim staršem nudi brskanje po različnih vrstah oblačil, opreme in obutve. Z nakupom pomagajo sebi, zaradi cenovno ugodnih izdelkov, Vidkovi omari, posameznim prodajalcem in okolju, zaradi ponovne uporabe.

 

Vizija

Naša vizija je postati družbeno odgovorno podjetje, ki bo pripomoglo k zmanjševanju odpadkov s posredovanjem rabljenih stvari. V nekaj letih želimo odpreti tudi fizično trgovino, kamor bi ljudje lahko prinesli stvari, ki jih več ne potrebujejo. Stranke bodo lahko našle kakšne zanimive, edinstvene predmete, ki jih že dolgo časa iščejo. Želimo, da naša trgovina postane kraj srečevanja, skrbi za okolje, in kraj kjer najdete unikatne izdelke.

Razen trgovine, želimo tudi organizirati razne družbeno koristne dogodke, razviti uporabne spletne aplikacije za starše, vam dati kakšno idejo o recikliranju, ponovni uporabi, predelavi in minimalizmu.

 

Poslanstvo

Naše poslanstvo je v prvi vrsti skrb za okolje, saj želimo zmanjšamo obremenitev okolja z odpadki. Želimo omogočiti pestrejšo izbiro različnih izdelkov tudi tistim staršem, ki ne zmorejo ali ne želijo zapraviti veliko denarja na oblačilih.